Ulla Ellfolk

Neuropsykologian erikoispsykologi ja työnohjaaja

Teen aikuisten ja nuorten (16+) neuropsykologisia tutkimuksia, neuropsykologista kuntoutusta sekä neuropsykologista työnohjausta. Olen laillistettu psykologi Suomessa ja Ruotsissa ja työkieleni ovat ruotsi (äidinkieli), suomi ja englanti.

Vastaanotolle voi hakeutua Kelan vaativan tai harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta, sairaalan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella tai itsemaksavana. Tavallisia tilanteita, jossa tarvitaan tutkimusta tai kuntoutusta ovat esimerkiksi oppimisvaikeudet, tarkkaavuus- ja vireystilan säätelyhäiriöt (ADHD), neuropsykiatriset tilat (autismi) sekä neurologiset tilat ja sairaudet kuten muistisairaudet, aivoverenkiertohäiriöt, MS-tauti, traumaattiset päänvammat, neurologiset uupumusoireistot ja erilaiset mieliala- ja työssäselviytymisongelmat.

Pyrin huomioimaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan yksilöllisen elämäntilanteen. Tapaan tarvittaessa vanhempia tai läheisiä myös kuntoutujan kodissa tai arkiympäristössä.

Minulla on pitkä työkokemus neuropsykologisesta diagnostiikasta yliopistosairaalassa ja olen toiminut myös psykiatrialla tehden neuropsykiatrisia tutkimuksia. Minua kiinnostaa erityisesti neurodegeneratiiviset sairaudet ja olen erikoistunut Parkinsonin tautiin. Väittelin tohtoriksi varhaisvaiheen Parkinsonin taudin neurokognitiivisista oireista vuonna 2014 ja olen sen jälkeen osallistunut aiheeseen liittyvien oppikirjojen ja infomateriaalin tuottamiseen sekä tieteelliseen kirjoittamiseen ja vertaisarviointiin.