Anna Ryösä

Neuropsykologian erikoispsykologi

Olen neuropsykologian erikoispsykologi, ja minulla on reilun 10 vuoden kokemus työskentelystä aikuisten sekä nuorten kanssa (14-vuotiaista alkaen). Medisharessa teen neuropsykologisia tutkimuksia sekä neuropsykologista kuntoutusta neurologisten ja neuropsykiatristen haasteiden kanssa kamppailevien asiakkaiden kanssa – oli sitten kyseessä kehityksellinen tila (esim. ADHD) tai yllättäen tapahtunut sairastuminen tai vammautuminen (esim. aivoinfarkti, aivovamma, MS-tauti). Myös esim. työuupumus voi olla tutkimukseen tai kuntoutukseen hakeutumisen taustalla.

Työskentelyn tavoitteet ja tavat määritellään aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Kuntoutuksessa pyrin huomioimaan myös asiakkaan lähipiiriä, ja läheiset voivat tarpeen mukaan osallistua työskentelyyn. Antoisinta tässä työssä on mielestäni ihmisten kohtaaminen ja yhdessä asiakkaan kanssa saavutetut onnistumiset ja oivallukset, jotka edistävät hänen kuntoutumistaan ja parantavat toimintakykyä ja elämänlaatua.

Tutkimus- ja kuntoutustyön lisäksi luennoin mm. neurologisiin sairauksiin liittyvistä aiheista sekä pidän koulutuksia CERAD-tehtäväsarjan käyttöön liittyen. Työskentelen myös englanniksi.